5 nyújtás, amit még sosem próbáltál

 

Ha elveszted a motivációdat a mozgásban, edzésben vagy a diétában, akkora ideje kicsit változtatni a szokásaidon.

Ugyanígy vagyunk ezzel a nyújtások tekintetében. De persze nem kell teljesen új nyújtásokat feltalálni, elég, ha egy kicsit változtatsz rajtuk. Például, tudsz változtatni egy nyújtáson úgy, hogy nem állva, hanem fekve hajtod végre. Arra az egyre figyelj, hogy a nyújtásokat lassan hajtsd végre és ha kellemetlen, akkor hagyd abba.  Tehát lássuk is az első gyakorlatot!


1. Ahelyett, hogy állva nyújtanád a combodat, csináld térdelveHa nincs hihetetlen jó egyensúlyérzéked, az első combizom nyújtása álló helyzetben egy kicsit nehézkes lehet. Egyszerűbb a padlón csinálni, így több ideig, szépen fokozatosan tudod nyújtani az adott izmodat dülöngélés nélkül.

HOGYAN CSINÁLD: Kezdd úgy, hogy kitörő pózban vagy és az egyik térded a padlón van. Azzal a kezeddel, amelyik oldaladon lévő térded lent van a padlón, nyúlj hátra és fogd meg a lábfejedet. Húzd fel a lábfejedet a feneked irányába, addig amíg nem fáj.


2. Ahelyett, hogy előre hajolva nyújtanád a hátsó combizmodat, csináld fekveAz egyik leggyakrabban megsérült izom a sportolók esetében a hátsó combizom. Ahelyett, hogy mindkét combodat egyszerre nyújtanád a hagyományos „lábujj-érintős” módon, egyszerre csak egyet nyújts, hogy az egyik oldal ne akadályozza a másikat.

HOGYAN CSINÁLD: Feküdj a hátadra, a lábaidat nyújtsd ki a padlón. Fogd meg az egyik combodat és a lábadat nyújtva emeld fel a mellkasod felé, addig amíg nem fáj. Mindeközben a másik, padlón lévő, lábad is legyen nyújtva. Cserélj lábakat és figyelj arra, hogy mindkét combodat egyenlő ideig nyújtsd.


3. Ahelyett, hogy állva csinálnál törzsfordítást, csináld kitörő pózbanElég kellemes dolog tud lenni, mikor nyújtod a törzsedet és ropog a hátad, na már akinek… Ennek ellenére, nehéz azt mondani, hogy a gerinc tekergetése biztonságos lenne. Szóval állás közben törzsfordítást csinálni akár veszélyes is lehet, ha túlságosan kitekered a gerincedet. Helyette, csinálj egy kitörést és mikor lent van az egyik térded, fordítsd és nyújtsd az izmokat, ebben a pozícióban a csípőd limitálni fogja a törzsed mozgástartományát.

HOGYAN CSINÁLD: Kezdd azzal, hogy teszel egy nagy lépést a jobb lábaddal és hajlítsd meg a térded 90 fokra. Utána, tenyerelj le a bal kezeddel a jobb lábad mellé belülről, a másik kezeddel pedig nyúlj a mennyezet irányába. Lassan emeld a válladat és a fejedet a jobb kezed irányába, kicsit hátrafelé. Ha kinyújtottad magad, cserélj lábakat és nyújts a másik irányba is.


4. Ahelyett, hogy állva nyújtanád az alkarodat, csináld térdelveHa folyamatosan az asztali egeret klikkelgeted, vagy egész nap a kezeiddel dolgozol, akkor az alkari izmaid gyorsan összehúzódhatnak. Ahelyett, hogy álldogálva az egyik kezeddel megfogod a másikat és hátra feszíted, inkább menj le négykézláb és csináld úgy.

HOGYAN CSINÁLD: Térdelj le, de figyelj arra, hogy a kezeid a vállaid alatt legyenek és a csípőd pedig pont a térdeid felett. Ha ez megvan, akkor a kezeidet fordítsd ki, úgy, hogy pont egymással ellentétesen legyenek és az ujjaid kifelé mutassanak. Dőlj hol az egyik, hol a másik karodra, ezzel nyújtva az alkar izmaidat. Ha ez egyszerű a számodra, akkor fordíts még 90 fokot a kezeiden úgy, hogy a térdeid felé mutassanak az ujjaid és finoman ülj rá a sarkaidra, ezzel még jobban nyújtva az alkar izmaidat.


5. Pillangó hajlítás helyett, csinálj béka hajlítástA pillangó hajlítás sokak számára nem eredményez fájdalmat, sőt vannak, akiknek kényelmes így ülni. Ha nálad ez a helyzet, akkor a belső combizmok nyújtására inkább alkalmazd a béka hajlítást.

HOGYAN CSINÁLD: Kezdj négykézláb, hogy a kezeid és a térdeid a padlón legyenek. Aztán kezdd el a térdeidet széthúzni, majd a fenekedet told a sarkaid felé. Majd gyere vissza a sima négykézláb pozícióba, majd megint menj le „békába”. Csináld meg ezt néhányszor és mindig egy kicsit jobban nyújtsd meg a belső combizmaidat.Mit szólnál egy szuper és egyben egyedi OTTHONI Hasedzéshez?

Csináld meg és várom véleményed a YouTube csatornámon :)


 

Letölthető anyagok
error

Nézz be a többi social oldalamra is szuper tartalmakért!