Szereted a tápláló, egészséges kajákat?

 

Ez a recept valami csoda!

Kimagasló tápanyagtartalom…

Nagyon magas Fehérje, Ásványi anyag, Vitamin tartalom. Fogyókúrázók étrendjébe tökéletesen illeszkedik, illetve a cukorbetegeknek is ajánlott!

Csúcsszuper kaja, ha bomba energiát akarsz, aminek el is árulom a receptjét!

 

A csicseriborsóról olvass többet itt:

Hozzávalók / 4 főre:

 

 Alapok:
  • 60 dkg csikemell filé
  • 12 dkg csicseriborsó
  • 2.5 dl dl csirke alaplé (leveskockával helyettesítheted)
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma

 

Fűszerek:

  • 2 evőkanál római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 db fahéjúd 
  • 1 db babérlevél
  • 1 db chili (kisebb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál kardamon
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 0.5 csokor koriander
  • Kis darab (2 cm gyömbér)
  • 2 evőkanál vaj
  • 2.5 ml görögjoghurt 

 

Így készítsd el:

 

1,  A csicseriborsót előző nap áztasd be. A vizet egyszer-kétszer le is cserélhetjük, így nem fog „szagosodni”. Másnap sós vízben tegyük fel főni.

2,  Ha felforrt, kanalazzuk le róla a habot, majd lefedve jó másfél órán át főzzük (ha sokáig ázott, kevesebb időre lesz szüksége). Akinek ez a macera nem éri meg, vegyen konzervet, azzal is elkészíthető.

3,  A csirkemellet vágjuk darabokra. Nem kell nagyon apróra, mert könnyen kiszárad.

4,  A fűszereket tegyük mozsárba (kivéve a fahéjat és a babérlevelet), és jól törjük össze. Ha nincs kedvünk ennyi fűszert összevásárolni, akkor használjunk garam masalát, de higgyétek el, megéri, elfogy az!

5,  A csirkemellet 1 jó kanál vajon, nagy lángon pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.

6,  Olvasszunk fel a maradék vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát.

7,  Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet, a fahéjrudat, a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!

8,  Kb fél óra után lassan öntsük fel az alaplével, és kevergetve oszlassuk el benne. Újabb 10 percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét plusz a joghurtot, és még 5 percig főzzük. Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel. Egy utolsót rottyantunk rajta, majd tálalhatjuk rizzsel, Kuszkusszal, Naan kenyérrel.

 

Élvezzétek 🙂

Szívesen várom a fotókat a simonfitness® Facebook oldalon

 

Oszd meg ismerősöddel is !