Murgh cholay – csirkés-csicseriborsós curry recept

csirkés étel recept
 

Szereted a tápláló, egészséges kajákat?

Ez a recept valami csoda!

Kimagasló tápanyagtartalom... Nagyon magas Fehérje, Ásványi anyag, Vitamin tartalom. Fogyókúrázók étrendjébe tökéletesen illeszkedik, illetve a cukorbetegeknek is ajánlott!

Csúcsszuper kaja, ha bomba energiát akarsz, aminek el is árulom a receptjét!


Hozzávalók / 4 főre:


Alapok:

60 dkg csikemell filé 12 dkg csicseriborsó 2.5 dl dl csirke alaplé (leveskockával helyettesítheted) 1-2 db paradicsom 1 db vöröshagyma

Fűszerek:

2 evőkanál római kömény 1 teáskanál fűszerpaprika 1 teáskanál kurkuma 1 db fahéjúd  1 db babérlevél 1 db chili (kisebb) 1 gerezd fokhagyma 0.5 teáskanál kardamon 0.5 teáskanál szerecsendió 0.5 csokor koriander Kis darab (2 cm gyömbér) 2 evőkanál vaj 2.5 ml görögjoghurt 


Így készítsd el:


1,  A csicseriborsót előző nap áztasd be. A vizet egyszer-kétszer le is cserélhetjük, így nem fog „szagosodni”. Másnap sós vízben tegyük fel főni.

2,  Ha felforrt, kanalazzuk le róla a habot, majd lefedve jó másfél órán át főzzük (ha sokáig ázott, kevesebb időre lesz szüksége). Akinek ez a macera nem éri meg, vegyen konzervet, azzal is elkészíthető.

3,  A csirkemellet vágjuk darabokra. Nem kell nagyon apróra, mert könnyen kiszárad.

4,  A fűszereket tegyük mozsárba (kivéve a fahéjat és a babérlevelet), és jól törjük össze. Ha nincs kedvünk ennyi fűszert összevásárolni, akkor használjunk garam masalát, de higgyétek el, megéri, elfogy az!

5,  A csirkemellet 1 jó kanál vajon, nagy lángon pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.

6,  Olvasszunk fel a maradék vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát.

7,  Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet, a fahéjrudat, a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!

8,  Kb fél óra után lassan öntsük fel az alaplével, és kevergetve oszlassuk el benne. Újabb 10 percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét plusz a joghurtot, és még 5 percig főzzük. Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel. Egy utolsót rottyantunk rajta, majd tálalhatjuk rizzsel, Kuszkusszal, Naan kenyérrel.

Élvezzétek :)



Sok Egészséges Receptért nézz be ide Pinterest

 
 

Letölthető anyagok
error

Nézz be a többi social oldalamra is szuper tartalmakért!