Motiváció nélkül SOHA nincs siker!

kis lépésekkel előre
 

Motiváció nélkül senki sem változott még és lépett előrébb!

A pörgős mindennapok során sokszor okozhat fejtörést, hogyan szakítsunk időt magunkra, az edzésre és az egészséges életmódra.

Motiváció nélkül nehéz fenntartani a lelkesedést, éppen ezért fontos, hogy mindig lebegjen egy cél a szemünk előtt. Akár az a célunk, hogy leadunk pár kilót, egészségesen étkezünk vagy hatékonyabban edzünk, a mottónk legyen az, hogy minden fejlődés a gondolkodásmód megváltoztatásával kezdődik!


Gyors megoldások helyett egészséges életstílus


A gyorséttermek azonnali megoldást kínálnak az éhségünkre, a fogyasztótabletták gyors eredménnyel kecsegtetnek. Az instant ígéretek helyett érdemesebb egy olyan életstílust és gondolkodásmódot kialakítani, amellyel fenntartható a változás. Lehet, hogy ez egy lassabb folyamat lesz, és több időt igényel, de a könnyen jött eredmény helyett egy fenntarthatóbb életforma biztosítja majd, hogy az elért cél ne csak átmeneti legyen.

Az eredményt megtartani egyszerűbb, mint újra a nulláról kezdeni.


Helyes gondolkodásmóddal a célok felé


Érdemes végiggondolni, hogy mi az oka annak, hogy nem történik változás, és miért vagyunk messze a kitűzött célunktól. Találjuk meg a probléma forrását, hogy miért hagyjuk ki az edzéseket vagy miért nassolunk unalomból!

Felejtsük el, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie, és ne legyünk maximalisták! Ha nagyon elfoglaltak vagyunk, összpontosítsunk arra, hogy egy olyan következetes rutint alakítsunk ki, ami passzol az életstílusunkhoz!

Szintén rossz gondolkodásmód, ha másokhoz hasonlítjuk magunkat. Koncentráljunk helyette arra, hogy helyesen étkezzünk, és végezzük el a kitűzött edzéstervet! Ha a saját fejlődésünkre figyelünk, akkor könnyebb fenntartani a motivációt, és még jobb eredményeket érhetünk el.


A motiváció fenntartása


Gondoljuk át, hogy mi motivál bennünket!

Vékonyabbak, izmosabbak, egészségesebbek szeretnénk lenni?

Ha megvan a célunk, érdemes felvázolni a hozzá vezető utat, és megtervezni az egyes részcélokat. Ha lépésről lépésre haladunk, több apró sikerélmény érhet bennünket, melyek segítenek minket abban, hogy ne adjuk fel idő előtt.

Próbáljunk meg reális célokat kitűzni! Ne eddzünk minden nap, ha előtte szinte soha nem mozogtunk! Ehelyett fokozatosan növeljük az edzés mennyiségét, így nem terheljük le szervezetünket, és a motivációt is könnyebben fenntartjuk.


Mit tegyünk, ha alábbhagy a lelkesedés?

Bárkivel előfordulhat, hogy a reggeltől estig tartó munka és egyéb elfoglaltságok miatt eluralkodik rajta a fáradtság, de ilyenkor sem szabad feladni és abbahagyni a próbálkozást.

Reális cél és megfelelő gondolkodásmód birtokában könnyen átlendülhetünk a nehezebb napokon. Legyünk fejben is erősek! Ha a negatív, visszahúzó gondolatokat pozitív és motiváló belső hangra cseréljük, a lelkesedésünk sem fog alábbhagyni.

Kihívások, akadályok mindig gördülhetnek elénk, de ha közben arra gondolunk, hogy mennyi előnye van egy-egy edzésnek, milyen sokat számít, ha tápláló ételeket veszünk magunkhoz, sokkal tovább motiváltak tudunk maradni.

 

Mutatok egy kis Motiválót

simonfitness kliensek átalakulása és véleménye a Kiskegyedben

 

Letölthető anyagok
error

Nézz be a többi social oldalamra is szuper tartalmakért!