Hűsítő mascarponés desszert, amit bűntudat nélkül ehetsz!

 

Hozzávalók a krémhez (1 személynek): 
2-3 evőkanál mascarpone
1 tojásfehérje
stevia vagy más természetes édesítőszer (ízlés szerint)
Ízlés szerinti, saját hozzávaló (bővebb infó lejjebb) 

 


Elkészítés:


1,  Verjük fel a tojásfehérjét, kemény habbá.


2,  Keverjük össze a mascarponét és a természetes édesítőszerünket (stevia, méz, stb. DE NEM    sima édesítőszer vagy fehér/barna cukor)


3,  Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét a mascarponéhoz.(nem fontos teljesen elkeverni. Ízlés szerint hagyhatjuk “márványosan” is!)


4,  Egy pohárba tegyük bele a saját hozzávalónkat, ami lehet eper, barack, szeder, málna, mogyoróvaj, méz, illetve más egészséges dolgok.


5,  Kanalazzuk bele a pohárba a mascarponés krémet.


6,  Tegyük egy fél órára a hűtőbe, hogy frissítő és hűs legyen a desszertünk.

 

Nagyon finom desszertet kapunk és mindenki saját maga ízlésére szabva tudja elkészíteni, illetve szénhidrátban alacsony édességet kapunk, ami szintén egy előny!

Készítsétek el otthon és osszátok meg a Simonfitness közösségével a Ti desszertetekről készült képet! Kíváncsian várom az eredményeket! 

 

Kattints ide lentre a megosztáshoz