Hűsítő mascarponés desszert, amit bűntudat nélkül ehetsz!
Hozzávalók a krémhez (1 személynek):
- 2-3 evőkanál mascarpone
-1 tojásfehérje
- stevia vagy más természetes édesítőszer (ízlés szerint)
- Ízlés szerinti, saját hozzávaló (bővebb infó lentebb)
Elkészítés:
1, Verjük fel a tojásfehérjét, kemény habbá.
2, Keverjük össze a mascarponét és a természetes édesítőszerünket (stevia, méz, stb. DE NEM sima édesítőszer vagy fehér/barna cukor)
3, Óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét a mascarponéhoz.(nem fontos teljesen elkeverni. Ízlés szerint hagyhatjuk "márványosan" is!)
4, Egy pohárba tegyük bele a saját hozzávalónkat, ami lehet eper, barack, szeder, málna, mogyoróvaj, méz, illetve más egészséges dolgok.
5, Kanalazzuk bele a pohárba a mascarponés krémet.
6, Tegyük egy fél órára a hűtőbe, hogy frissítő és hűs legyen a desszertünk.
Nagyon finom desszertet kapunk és mindenki saját maga ízlésére szabva tudja elkészíteni, illetve szénhidrátban alacsony édességet kapunk, ami szintén egy előny!
Készítsétek el otthon és osszátok meg a Simonfitness közösségével a Ti desszertetekről készült képet! Kíváncsian várom az eredményeket!
Kattints ide lentre a megosztáshoz