Szeretném megosztani veled az egyik kedvenc gyümölcskenyér receptemet, ami reggelire, vagy tízóraira egyaránt tökéletes!
Tej és liszt mentes!
Hozzávalók:
- 250 g datolya (aszalt, magozott)
- 200 ml víz
- 2 db banán (meghámozva)
- 100 g mazsola
- 100 g dió (durvára tört)
- 100 g kukoricadara
- 1 nagy csipet szerecsendió (őrölt)
- 1 nagy csipet fahéj (őrölt)
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
- 2 db tojásfehérje
A sütőt melegítsd elő 180 C-ra, és egy kb. 28 cm hosszú, 8 cm széles és 8 cm magas sütőformát olajozz ki (én kókuszolajat használok hozzá).
A datolyát a vízzel főzd 5-10 percig. Ezután a datolyát a rajta maradt vízzel együtt öntsd egy turmix gépbe, add hozzá a banánokat is, és turmixold teljesen pürévé.
Egy nagy tálban ez idő alatt keverd össze a mazsolát, diót, kukoricadarát, és a fűszereket, valamint a sütőport.
A tojásfehérjéket verd habbá.
A szárazanyagokat keverd el a pürésített banánnal, és datolyával, majd a simára kevert masszát lazítsd meg a habbá vert tojásfehérjével.
A kész "tésztát" öntsd az előkészített sütőformába. Az előmelegített sütőben 180 C-on, 1 órán át süsd.
Ha félidőben a teteje barnulni kezd, takard le alufóliával vagy sütőpapírral.
A sütést követően fordítsd az asztalra, majd hagyd teljesen kihűlni mielőtt felszeleteled.
A tojásfehérjét, almapürével tudjátok helyettesíteni! 1 evőkanál almapüré - 1 tojásfehérjének felel meg!
Nyírfacukorral készült, és házi készítésű csipkelekvárral Imádom!
Mivel megtiszteltél figyelmeddel, adok neked egy ajándékot :)
Jó sütögetést és várom véleményed, milyenek voltak a receptek.