Fogyj hideg zuhannyal!

 

Gondoltad volna, hogy számos kedvező élettani hatása mellett, még a zsírégetésben is segít a hideg vízzel való zuhanyzás?


Lássuk a főbb hatásait , remélem megjön hozzá a kedved!


Talán ezt hallani a legtöbbször. Sok dolog függ a vérkeringésünktől, és nem véletlenül gyártanak annyi gyógykészítmény a vérkeringés fokozására, javítására. A rossz vérkeringés okozhat például fáradékonyságot, mivel lassabb az oxigénellátottság, vagy betegességeket, mivel  lassul az ásványi anyagok eljutása, felszívódása  a megfelelő helyre.

A hideg hatására sejtjeink mozgásba lépnek, így hőt termelnek.  Az erek szűkülése miatt a szervezet oxidálni próbál.

A hideg sokk hatására kémiai folyamatok mennek végbe a szervezetünkben.

Kutatások szerint a kitartó hideg terápia megemeli a fehérvérsejtek számát, amelyekről ugye köztudomású, hogy megvédenek a fertőző betegségektől.

Számomra a legkedvesebb tulajdonsága!  


A hideg terápia egyfajta "hormetikus stresszorként" funkcionál, ami annyit tesz, nagy mértékben veszélyes lehet, ám kis mértékben pozitív eredményeket produkál. A folyamat nehezen írható körül, ám a lényeg, hogy a hidegtől serken a metabolizmus. Ezáltal megtisztulunk, intenzívebben építjük be a tápanyagot.


Két fajta zsírral rendelkezünk: fehér és barna zsírral. A fehér zsírhoz akkor jutunk, amikor több kalóriát viszünk be, mint amennyire szükségünk van. Jellemzően nem tudjuk elégetni az energia érdekében, inkább csak "ül" ott (ő az ősellenség);

Ezzel szemben a barna zsír mondhatni alanya a metabolizmusnak. Hőt termel, hogy melegen tartsa testünket, különösen, amikor jelentős hőmérséklet csökkenésnek vagyunk kitéve. Ez a jófajta zsír, amiből energia nyerhető, és általa kalóriát (végső soron fehér zsírt) égetünk.

A hideg sokk már önmagában is megerőlteti a szervezetünket, és a folyamatok, melyek ilyenkor végbemennek, meglehetősen hasonlatosak ahhoz, mint amikor edzünk, ugyanakkor nem helyettesíthetik teljesen azokat.

″Én személy szerint szinte minden reggelem így kezdem. Nem volt egyszerű az elején, de hozzászoktam, és rettentően pozitív hatással van, úgy érzem. Teljesen másképp indul a napom, mint azelőtt.

 

Letölthető anyagok
error

Nézz be a többi social oldalamra is szuper tartalmakért!