30-as, 40-es korosztály életmódja

30-40-es korosztály -Életmód
 

Miért vagyunk ennyire felelőtlenek? Az egészségünk az életünk.

Szia! Mielőtt elindulnál a sorokkal szeretném elmondani, hogy amikor ezt a blogot írom már a 39. évem felé közeledek, tehát nem a levegőbe beszélek, már csak azért sem, mert havi szinten 15-20 olyan kliens csatlakozik a - Zsírégető, Életmódváltó Online programomhoz, akik 30 fölött vannak.

Azért tartottam fontosnak megírni ezt a blogot, mert Magyarországon nagy a probléma, ha a testsúly, illetve életmód témát vesszük górcső alá.

Magyarország felnőtt lakosságának kb. 65-70 % túlsúlyos, ami azt jelenti, hogy az életmódja nem jó úton halad. Amiből vagy már kialakult jó pár betegség (magas vérnyomás, koleszterin, diabétesz stb) vagy előbb utóbb ki fog alakulni.


Miért nem vesszük ezt komolyan?

Miért van, hogy oly sokan szemet hunynak ezek felett és élik az egészségtelen, lusta életmódot, ezzel nagyon rossz példát mutatva a gyermekeiknek. Szülő egyenlő példakép blogomról itt olvashatsz. Készülj fel, lehet fájni fog neked is…

Elárulok valamit.

Én is elhízott voltam és fiatalon nehéz volt már a cipőfűzőm bekötése is. Levegőért kapkodva mentem fel a 3. emeletre.. Uram atyám, 24 évesen ilyet.

Na, de térjünk a tárgyra.

Manapság a rohanó élet azt hozta magával, hogy sokszor nem a gyermekeinkre, még magunkra sem tudunk odafigyelni megfelelőképp. Sok esetben a túlhajtott életmód, sok munka, stressz, párkapcsolati problémák és még sorolhatnám milyen tényezők okoznak elég nagy problémákat és vezetnek korai halálhoz, gyógyszer függőségekhez. Könyörgöm, normális az, ha jön egy kis szél és máris a gyógyszertárba szaladunk, mert megfáztunk.

Hát nagyon nem normális, sőt, elkeserítő, hogy itt tartunk.

Ezt meg tudnánk előzni és még sok más betegséget is, de mi lusták vagyunk és mindig kifogásokat gyártunk.

A mostani blogom leginkább a 30-as, 40- es korosztálynak szól.

Azt gondoljuk ebben a korban, hogy nekünk nincs szükségünk mozogni, tudatosan táplálkozni, mert simán megy a nélkül is és nincs gond. Nem is lesz? “30 után a ‘B’ oldal forog” Biztos hallottad már ezt a kifejezést. Ez valóban igaz, főképp, ha az emberi szervezetet nézzük.

Nagyon sok ember akkor jön rá, hogy változtatni kellene, amikor már beütött a krakk. Jönnek a fáradékonyabb napok, nincs olyan energia, nem tudok úgy teljesíteni otthon, az ágyban, a munkahelyen…

Mit teszünk? "Jól van ez így, már nem vagyok 20 éves."

Jön a hülye vaker és próbáljuk szépíteni a dolgokat. Nagyon rosszul teszed, ha te is épp így élsz.

Ahogy megyünk előre az évekkel a testünk, szervezetünk egyre jobban elhasználódik. Nagyobb törődést igényel, mert már nem 20 éves a test.

Nagyon elszomorító látvány, mikor már fiatalok nagy hassal, lógó úszópárnával döcögnek a járdán és fogyasszák a szervezet ellen dolgozó termékeket, üdítőket és rombolják szervezetük. Ezeknek a gyermekeknek a szülei sem élnek másképp, és itt a NAGY GOND. Te szülő vagy a hibás és nem is akár mennyire.

Visszatérve a 30-as, 40-es korosztályra, az a véleményem, hogy ebben a korban kellene megnyomni igazán a mindennapi aktivitást és levenni a szemkötőt. Igen nekem mozgás, aktivitás, és megfelelő táplálkozásra van szükségem, mert a gyógyszeripar nagy szponzora leszek (ha csak már nem vagy most az)

Egy nagyon hasznos tipp, tanács.

Ne gondold azt, hogy profi edző, edzőterem, több tízezer forintos diéta terv az, ami segíteni fog neked.

Egyszerűen kövess olyan személyeket, akik valóban értéket adnak és segítenek neked, még ha idegen is vagy számára. Kövess olyan edzőket, mentorokat, akiknél látod más emberek miképp fejlődtek és alakítottak ki egy klassz életmódot. Eddz otthon, táplálkozz rugalmasan és ne siettesd a változást. Fejben akarj először változni és, ha ez megvan, jönni fog minden szépen egymást követően.

Aki terv nélkül áll neki az életmódváltásnak, ő elbukik. Te légy más.

Minden Fejlődés a GONDOLKODÁSMÓD Megváltoztatásával Indul.

Ez az én saját mottóm!

Ha érdekel, hogy én miképp tudok segíteni neked, akkor írj és szívesen elárulok egy két ütős dolgot.

Köszönöm, hogy olvastál és remélem egy megosztással honorálod majd ezt a munkám :)

Simi


Letölthető anyagok
error

Nézz be a többi social oldalamra is szuper tartalmakért!